Mit Uno-X

Mærkning for brændstof

Mærkning for brændstof

Hvorfor ændres der i
brændstofprodukterne?

Uno-X Mobility Danmark A/S vil med en produktændring opfylde EU-målsætningen om 10% vedvarende energi i transportsektoren i 2020. Ved at gå fra de nuværende brændstoftyper til E5 og E10, bliver udledningen af CO2 reduceret med cirka 200.000 ton om året. Et mål, der er med til at gøre den danske bilpark grønnere.

 

 

Hvad er bioethanol - E5 og E10?

E5 og E10 refererer til, hvor meget bioethanol, der bliver blandet i benzinen. Bioethanol er det, vi teknisk set kender som alkohol eller sprit. Det er bl.a. produceret på stivelsen fra forskellige kornsorter og på sukker fra sukkerrør eller -roer. Det er også muligt at producere bioethanol på fx halm, hvilket resulterer i de avancerede biobrændstoffer. Det bioethanol, der blandes i benzinen hos Uno-X, opfylder de lovkrav, der findes i forhold til EU’s krav til bæredygtighed.

 

 

Hvad er forskellen på E5 og E10?

Tallet angiver indholdet af bioethanol. E5 indeholder 5% bioethanol, og E10 indeholder 10% bioethanol. Det betyder, at med dobbelt så meget biobrændstof i benzinen, vil der også blive udledt mindre CO2. I Danmark alene vil udledningen af CO2 samlet set blive reduceret med cirka 200.000 tons om året.

 

 

Hvilke produkter har Uno-X?

Uno-X skifter produkter fra nytåret 2020. Blyfri 95 erstattes med 95 E10, og blyfri 92 udgår og erstattes med højoktan 98 E5. Diesel (B7) produktet vil fortsat være, som det plejer.

Hvilken benzin skal jeg tanke fremadrettet?

Langt de fleste benzinbiler i Danmark er godkendt til at køre på 95 E10, som også er den nye standard. Er du i tvivl om din bil kan køre på 95 E10, kan du orientere dig her:

Jeg har en dieselbil, skal jeg være opmærksom?

Uno-X ændrer ikke på diesel B7, så du skal bare fortsætte med at tanke som sædvanlig.

 

 

Hvad kan højoktan 98 E5?

Højoktan 98 E5 kan være med til at give din bil en højere ydelse og forbedre din brændstoføkonomi, da det høje oktantal kan øge udnyttelse af den energi, der findes i benzinen.

 

 

Kan alle benzinbiler køre på E10?

Stort set alle benzinbiler kan køre på E10. Det er kun omkring 5% af bilparken, der ikke kan køre på E10. Det er typisk ældre biler (fra 90’erne) eller nogle af de første modeller med direkte indsprøjtning. Er du i tvivl om din bil er egnet til at køre på E10, kan du se efter i bilens instruktionsbog, eller du kan kontakte dit værksted/forhandler og spørge specifikt ind til din biltype. Alternativt kan du se denne liste:

Tjek din bil

 

 

Hvad gør jeg hvis min bil ikke kan køre
på E10?

Uno-X tilbyder 98 E5 som er vores højoktanprodukt, alle benzinbiler kan køre på. Der vil være markeret på pistolen/standeren med E5.

 

 

Kan jeg frit skifte mellem 95 E10 og
98 E5?

Hvis din bil er godkendt til E10, kan den også køre på E5. Det modsatte er ikke tilfældet. Du kan her finde en liste over de biler, der ikke kan køre på E10. Er din bil ikke på den liste, kan du trygt tanke E10. Her er listen:

Tjek din bil

 

 

Har min bil bedre af E10?

Nej – det gør ingen forskel på en motor, som er godkendt til E10, om den kører på E10 eller E5. Men fordi der er dobbelt så meget biobrændstof i benzinen, vil der også blive udledt mindre CO2 med E10.

 

 

Hvorfor har Uno-X fx ikke oktan 100?

Uno-X arbejder altid på at tilbyde den bedste pris på brændstof og de bedste produkter til din bil. Oktan 98 E5 er netop det højoktanprodukt, hvor pris og performance ligger helt i top og på højde med andre højoktanprodukter i markedet.

 

Du kan se mere her på www.e10benzin.dk

Bare spørg os

Bare spørg os

Ring til os på tlf. 70 12 56 78 eller få svar via chat eller e-mail alle hverdage mellem 8 og 15. Uden for åbningstiden kan du få fat i vores telefonvagt.

Ingen resultater, prøv venligst med et andet søgeord

Brændstof

Bilvask

Svanemærket
bilvask

Lynladning